Visie

Gastouderopvang De Groene Wereld wil een veilige, vertrouwde basis creëren, waar kinderen zich kunnen ontspannen en zichzelf kunnen zijn. Individuele aandacht, rust en ruimte zorgen voor een harmonieuze ontwikkeling van het kind. Ieder kind is uniek en mag zich in zijn of haar eigen tempo en manier ontwikkelen.

Positief opvoeden

Bij Gastouderopvang De Groene Wereld worden de kinderen op een positieve manier benaderd. Dit betekent dat er op een opbouwende en niet kwetsende manier word omgegaan met het gedrag en de emoties van  het kind.

Kinderen die positief opgevoed worden, presteren goed op school, ook maken ze gemakkelijk vrienden en voelen ze zich goed over zichzelf. Hierdoor is de kans op emotionele en gedragsproblemen op latere leeftijd kleiner. 

Door complimenten en aanmoediging worden de kinderen gemotiveerd nieuwe dingen te leren. Hierdoor stimuleren we de zelfredzaamheid en bieden wij ondersteuning bij moeilijkheden.

Gezonde voeding

Het is belangrijk dat kinderen gezonde voeding binnenkrijgen, hierdoor leren zij gezonde eetgewoontes aan, waardoor ze later ook gezonde keuzes maken. Een gezonde voeding is van belang voor de ontwikkeling van kinderen.

De kinderen van De Groene Wereld krijgen dagelijks (met voorkeur) verse biologische producten aangeboden.
 
Biologisch eten wordt geproduceerd met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Wij zorgen naast biologische voeding ook voor verantwoorde tussendoortjes.
De kinderen krijgen met voorkeur water, melk of thee aangeboden. 
Buiten spelen
Omdat kinderen behoefte hebben aan frisse lucht, gaan wij daarom óók met minder goed weer meerdere keren per dag naar buiten. Buitenspelen maakt kinderen sociaal sterker. Ruim 80% van de kinderen wordt vrolijk en blij van vrij buitenspelen.  Beweging bevordert  de lichamelijke motoriek. Het is aangetoond dat kinderen die veel buitenspelen en bewegen, beter zijn toegerust om gezond en evenwichtig op te groeien.  

       
 Natuurbeleving
  • wandelen met de hond

  • verzorgen van snuffie het konijn

  • planten water geven

  • verzorgen van onze eigen moestuin

  • onkruid wieden

  • vogels voeren

  • Kijken naar kikkers, rupsen, insecten, vlinders etc.

© 2020 All rights reserved    

Designed by Gastouderopvangdegroenewereld.nl